Gastronomi
Visar 1–20 av 156 resultat
-
Essén, Åke W.
Tolv kring bordet.1-4.
1954, ca 170 s, häftade med skyddsomslag i kasset, 4 volymer. 1. Tolv kring bordet 2. Till sällheten, min son, låt visheten dig föra. 3. Ett par tre bloss 4. O kaffe du som skingrar alla sorger.
150,00 krLägg i varukorg -
Berriedale-Johnson, Michelle
Antik mat. En kokbok från British Museum.
1989, 152 s, ill, förlagsband med skyddsomslag.
125,00 krLägg i varukorg -
Hiram (psed. för Märit Huldt)
Hirams bästa recept.
1979, 348 s, ou, ill, dekorerat förlagsband.
200,00 krLägg i varukorg -
Möller, Lotte
Citron. Om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept. (kopia)
Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.
175,00 krLägg i varukorg -
Åkerström, Jenny
Prinsessornas nya kokbok. Med 639 bilder i svart samt 57 i färg.
1948, 1051, (1) s, ill, förlagets dekorerade skinnryggband.
400,00 krLägg i varukorg -
Nylén, Bo
Våra matsvampar. (Med tillagningsrecept).
1997, 220 s, 2:dra upplagan, ill av Nils Forshed, mjukpärm.
100,00 krLägg i varukorg -
Nordli, Katarina
Af en inländsk drufwa. Svenska bär- och fruktviner.
1991, 213, (2) s, ill, förlagsband med skyddsomslag.
175,00 krLägg i varukorg -
Wolter, Annette (red.)
Kakbok. Fruktkakor, tårtor och små kakor efter nya och gamla recept. Den stora bildkokboken med de bästa recepten.
1988, 138 + (5) s, ill, 28,5X22 cm, dekorerat förlagsband, Vår tids mat, 1.
125,00 krLägg i varukorg -
Naudin-Saulnier-Charbonnier-Truchi
Till bords med Renoir.
1995, 192 s, 27,5×21,5 cm, fotoill, dekorerat förlagsband
150,00 krLägg i varukorg -
Nilsson, Ingrid
Fest på spår. Menyer ur järnvägens historia.
Medarbetare Carl Jan Granqvist (krögare); Björn Lindberg (foto); Leif Zetterling (formgivning).
150,00 krLägg i varukorg -
Ericsson, Niklas
Den törstiges val. Dryckernas svenska historia.
Vad har svensken druckit genom tiderna? Dracks det verkligen mer alkohol förr? Hur blandar man lättast en effektiv kärleksdryck? I en lättläst, lärd och humoristisk ton berättar historikern Niklas Ericsson om dryckernas svenska historia från vikingarnas mjöd till Arlas jordgubbsmjölk.
135,00 krLägg i varukorg -
Eriksson, Fredrik
Njuta två. Kokbok för hjärtsjuka och andra som vill påverka sina matvanor.
24 härliga medelhavsinspirerade och fettsnåla recept.
100,00 krLägg i varukorg -
Söderpalm, Annika -Thompson, Tanja
Nya boken om kaféer på Österlen. Guide & recept.
2005, 85, (2) s, ill, dekorerat förlagsband.
125,00 krLägg i varukorg -
Friis Möller, Kai (udg)
Om tobak. En Samling Nicotiana af danske Forfattere.
Boken trycktes 2000 exemplar varav 100 exemplar De Luxe på handgjort papper från Van Gelder Zonen, detta ex har nummer 64.
550,00 krLägg i varukorg -
Nylander, Margaretha
Handbok wid den nu brukliga finare matlagningen. Af Margaretha Nylander. Elfte upplagan; jemte ett tillägg, innehållande några och sextio utsökta rätter af Gustafwa (Elisabeth Lagerström), som de sednare tjugo åren anrättat ett af de läckraste bord i hufvudstaden.
Margaretha Emerentia (Mensa) Nordström, född Zethelius (1783-1876 )var en svensk kokboksförfattare som under pseudonymen Margaretha Nylander skrev Handbok wid den nu brukliga Finare Matlagningen. Boken utkom i 16 upplagor, varav den första utgavs 1822 och den sista 1902.
700,00 krLägg i varukorg -
Nathhorst, J. Th.
Landtbruk utan bränwinsbränning eller Thorer Tryggs resor att söka de wisas sten.
1854, 64 s, häftad med nytt mjukt skyddsomslag, ouppskuren.
250,00 krLägg i varukorg -
Bergenström, Anna-Bergenström, Fanny
Kärlek, oliver och timjan.
Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork. KÄRLEK står för omtanke och matglädje. OLIVER står för det fina medelhavsköket. TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien.
150,00 krLägg i varukorg -
Bergenström, Anna
Annas örtagård. Om glädjen att odla och använda kryddor.
”Kryddörter ger mig glädje, tröst, ögonfröjd och, inte minst, inspiration i köket”, skriver Anna Bergenström i förordet till sin örtabok, Det är en bok fylld av den härliga kunskap som många års erfarenhet ger, och det är samtidigt en hyllning till de kryddväxter som följt henne genom åren, som hon odlat, använt i matlagningen och blivit inspirerad av.
125,00 krLägg i varukorg -
Wretman, Tore
Mat & minnen.
Mat & Minnen är ingen vanligt kokbok och heller inte någon traditionell memoar – utan en trivsam blandning av mat och minnen från den fascinerande och, för de flesta, okända världen ”på andra sidan svängdörrarna”.
150,00 krLägg i varukorg -
Möller, Lotte
Citron. Om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept.
Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.
150,00 krLägg i varukorg